Tarina Peikkovuoren juurelta
Innostun helposti, tukahdun ellen saa olla luova, uppoudun tarinoihin, rakastan metsän rauhaa, mielikuvitukseni lähtee helposti lentoon ja lasten aitous tarttuu ja saa iloiselle mielelle.
Tämä luonteeni kuvaus kertoo ponnahduslaudasta peikkokirjalle, Peikkovuorelle ja runokirjalle. Peikkokirjaa kirjoittaessani hahmottelin samalla mielessäni peikkokylää ja pitkäaikainen haaveeni jostakin lasten elämyspaikasta alkoi hahmottua. Runoja raapustelin myös jo nuorena pöytälaatikkooni ja runoudesta onkin tullut suurin intohimoni!
Peikkovuori sai alkunsa kirjan tarinasta ja pitkäaikaisesta haaveestani rakentaa lapsille seikkailuja luonnon keskelle. Peikkokirjan suuri Kanto kohosi metsän keskelle ja näin Peikkokylä alkoi syntyä. Kannon rakensi puutaiteilija Markku Rudanko peikkokirjan kuvien mukaisesti. Peikot saivat nimensä, viittansa ja kasvonsa kirjan peikkohahmoista. Peikkovuoren elämykset rakentuivat luonnossa liikkumisen, oppimisen ja oleskelun ympärille. Tämän kautta olen saanut myös luotua aikuisryhmille luontokokemuksia, joilla voi syventää metsän hyvinvointivaikutuksia.
Peikkovuori on teettänyt rutkasti töitä, yrityksen luominen tyhjästä on ollut suuri ponnistus ja sen tieltä on moni muu asia saanut väistyä. Olen kuitenkin erittäin onnellinen, että olen saanut luotua lapsille elämyksiä, jotka vievät heidät uudenlaiseen satumaailmaan ja metsän lempeyteen. Metsän tervehdyttävä ja rauhoittava vaikutus ovat itselleni tärkeitä ja ilokseni olen saanut myös tämän paketoitua tarjoiltavaksi sekä lapsille että aikuisille. Vahvoja lähtökohtia Peikkovuoren rakentamiselle oli saada kaikenikäiset retkeilemään yhdessä, liikkumaan luonnossa ja kokemaan metsän hyvinvointivaikutuksia. Näiden puitteissa Peikkovuoren kehitystyö jatkuu ja ammentaa metsän rauhasta ideoitaan!